Vélemények a képzésről

“A pilates megismerése mondhatni sorsfordító volt a számomra: sok tespedésben eltöltött év majd egy lumbágó után ez volt az a mozgásforma, amit elkezdtem gyakorolni és amitől aztán sportfüggő lettem. Amikor kitaláltam, hogy ez nekem annyira tetszik, hogy oktatni is szeretném, akkor energiát nem kímélve napokat kutattam és olvastam a neten, hogy hol, kinél, mennyiért érdemes. A keresés során Enikő holnapja és főleg a blogja (az írásai, a hozzáállása és a lelkesedése) annyira megtetszett, hogy nem volt kérdés, hozzá megyek tanulni. Nem csalódtam :) Nem tagadom, voltak nagyon kemény napok, például amikor láthatóan nem gyakoroltunk eleget az egyik alkalomra, és Enikő szemrebbenés nélkül közölte velünk, hogy ez bizony kevés lesz ahhoz, hogy levizsgázzunk nála. Tudtuk, hogy nem blöfföl :) Azonban mindez, valamint az egész képzés felépítése és az ismeretek átadása azt igazolta számomra, hogy jól választottam; Enikőnek fontos az, hogy olyan oktatókat engedjen ki a kezei közül, akik képesek bármilyen vendégkörrel helytállni, akik nem csak lezavarják az órát, hanem lelkiismeretesek, felkészültek, alaposak – és ezért mindent meg is tesz. Úgyhogy én bizony nagyon büszke vagyok az oklevelemre :)”

Ingrid

*

Nagyon örülök, hogy elvégeztem Dávid Enikő Pilates oktatóképzését. Megtanultuk, hogyan könnyítsünk vagy változtassunk a gyakorlatokon, ha arra van szükség. Élvezem, hogy személyre szabottan tudok foglalkozni az emberekkel. Oktatóként nagyon lelkesítő látni, hogy akik rendszeresen járnak, milyen szépen fejlődnek: erősödnek, hajlékonyabbak lesznek, mozgékonyabbak; elmesélik, hogy már nem fáj, jobban érzik magukat… Szép szakma! :-)

Stránerné Szabó Zsuzsanna

*

“A pilatesszel 6 éve ismerkedtem meg. A mozgásforma rögtön megtetszett és mindig nagyon jólesett a sok dinamikus testmozgás után egy kis gerinckímélő, nyújtó, koncentrációt igénylő mozgás. A pilates iránti szeretetem azóta is kitart, olyannyira, hogy idén júniusban elhatároztam, hogy szeretném ezt másokkal is megszerettetni és másoknak segíteni. Gondosan végignézve a temérdek lehetőséget, végül Enikő mellett döntöttem, amiért azóta is nagyon szerencsésnek érzem magam.
Az oktatói képzés elméleti része profi, logikus, felesleges információktól mentes volt, gyakorlatias és mindent átfogó. Teljes és részletes képet kaptunk a mozgásformát érintő minden területről (funkcionális anatómia, élettan, a pilates története). A mély elméleti anyag mellett nagy hangsúlyt kapott az, hogy egy oktatónak a feladata nem csupán kimerül, hogy az adott gyakorlatot jól hajtsa végre, hanem hogy jó  kommunikációval felelősséggel kell lenni minden egyes vendégért, akár egyénre szabott edzések kialakításával, akár egy adott csoporton belül is.
A gyakorlati órák nagyon laza, vidám hangulatúak voltak, sok nevetéssel és persze számonkéréssel. Főleg az egyéni problémák megismerésére és annak orvoslására került a hangsúly.

Dávid Enikő oktatóképzését sok szeretettel ajánlom mindenkinek, aki meg akarja tanulni, hogy lehet felelősséggel és hozzáértéssel foglalkozni a vendégekkel, sok humorral és jókedvvel tűzdelve.”

Szlameniczky Anna

*

“A Pilates tanfolyam azért volt jó, mert egy csomó mindent tanultunk, olyan dolgokat is, amiket máshol nem és sok olyat is, amit minden edzőnek hasznos lenne évente újratanulnia.

Az elméleti napokon  azt élveztem igazán, hogy nem kellett step padokon kucorogva jegyzetelni, hanem kényelmes padban ülve csak figyelni, mert bármennyire is bekészítettem a színes zselés tollakat és szövegkiemelőket, nem nagyon használtam őket, mert annyira részletes és rendszerezett jegyzetet kaptunk, hogy nem volt mivel kiegészíteni. Az anatómiát szuper kütyükön nézegettük, nem kellett fekete-fehér stilizált rajzok alapján elképzelni, hogyan is festhetnek a csontok, izmok, ízületek. A gyakorlati napokon pedig azt élveztem a leginkább, hogy nem csak futottunk végig a gyakorlatokon, hanem többször is átvettük azokat, mindig kaptunk házi feladatot, minden oktatási napra jutott egy kis „15 perc hírnév” mindenkinek és egymáson tesztelhettük, milyen is órát tartani. Megtanultuk, hogyan állítsunk össze kezdő, haladó edzéseket, illetve órát konkrét egészségügyi problémákkal küzdőknek. Rengeteget tanultunk, sok-sok új információ és inger ért minket, de ennek ellenére hihetetlen jó hangulat volt az összes oktatási napon. Persze biztos csak a rendszeresen fogyasztott Túró Rudinak köszönhetően ;)”

Máté Noémi

*

“A pilatest, mint gyakorlatok halmazát már ismertem, amikor Enikő oktatóképzésére jelentkeztem. Pilates oktató voltam, tartottam is órákat, azt gondoltam, nem is olyan rosszakat. De minden megváltozott, ahogy Enikő tanfolyamára kezdtem járni, valahogy a helyére került minden. Megértettem, hogy az alapok nélkül nem lehetek jó oktató, hogy az élet mindig hoz meglepetéseket és ha nem vagy felkészült, akkor “lebuktál”, nem leszel hiteles. Enikő mindenre felkészített minket.
Soha nem felejtem el az egyik órát, amit helyettesítettem nála! Összeállítottam egy edzéstervet még az óra előtt, erre találkoztam a valósággal. Egy idősebb, túlsúlyos hölgy, akinek minden mozgás megerőltető, egy gerincproblémás hölgy és egy fiatal, fitt csajszi, akit nem lehet lefárasztani! Itt akkor ennyi, aki nem készült fel a “pilates” szakmából, az itt feladta volna. De Enikő annyira az életre készít a tanfolyamaival, hogy az első 5 percben át kellett fejben írnom az edzéstervet és egy olyan órát kitalálni, amely mindenkinek megfelel. Azért csodálatos a pilates, mert ez megoldható és azért ajánlom Enikőt, mert megmutatja Neked, hogy oldd meg! Lelkes és rajong ezért a mozgásért és ezt sugározza azok felé, akik megjelennek az óráin! Segíti és továbbképzi a tanítványait. Büszke vagyok rá, hogy nála tanulhattam!”

Horváth Ildikó

“Amióta megtanítottad nekem, az életem szerves része. Olyan nekem, mint a levegő. Alapvető gyógyszerem már 4 éve.”

Schnaubl Kata